dimarts, 27 de gener del 2015

SEGLE XX: ARPANET UCLA, STANDFORD & UTAH (1966)

The Advanced Research Projects Agency (ARPA) va ser creada pel Departament  de Defensa dels EUA l’any 1958. Malgrat ser un departament creat per a idear projectes militars, és conegut internacionalment per haver desenvolupat l’ARPANET, la xarxa precursora de l’actual INTERNET

L’any 1962, el món va estar a punt d’entrar en una guerra nuclear entre els EUA i la URSS arran de la Crisis dels Míssils de Cuba. Aquest fet preocupà els EUA, qui va voler tenir unes comunicacions més segures en cas d’un atac nuclear. 

Joseph Carl Robnett Lickbider, qui va dirigir l’ARPA des dels seus començaments, va escriure sobre una xarxa interconnectada a nivell mundial. Així, l’any 1969 van desenvolupar una xarxa commutada sense nodes mitjançant routers. L’1 de setembre de 1969, el primer missatge via router va arribar a UCLA. Un més després, un segon router va ser instal·lat a Standford. Més tard a Santa Bárbara i  a la Universitat de Utah. Acabava de néixer l’ARPANET i amb ella el precedent de l’actual INTERNET.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada